vineri, 28 decembrie 2012

Divergent - Veronica Roth (recenzie)


Subiectul pe scurt
Tris locuieste intr-o societate in care oamenii sunt impartiti in cinci factiuni diferite: abnegatie (cei altruisti), eruditie (cei inteligenti), candoare (cei sinceri), neinfricare (cei curajosi), prietenie (cei pasnici).
La 16 ani, tinerii sunt fortati sa isi aleaga factiunea in care ei vor sa locuiasca. Ei au de ales intre a-si parasi familia si sa-si aleaga alta faciune sau sa ramana alaturi de ei in factiunea in care s-au nascut.
Cu cateva zile inainte de ziua initierii, Tris da un test menit sa o ajute pentru a face alegerea corecta, insa rezultatul testului este unul neclar: abnegatie, eruditie si neinfricare. La Ceremonia Alegerii, Beatrice face o alegere la care nimeni nu s-ar fi asteptat. Ea alege Neinfricarea.


Parerea mea

La inceput am fost sceptica in privinta cartii. Nu stiam de ce toata lumea e inebunita dupa Divergent pentru ca pe mine descrierea nu ma dadea pe spate. Pe toate blogurile pe care intram se vorbea despre cat de buna e seria bla bla. Am citit prologul si primul capitol online si m-am gandit ca ar trebui sa-I dau cartii o sansa si ma bucur nespus de mult ca am facut asta. Dupa primele pagini citite mi-am dat seama de ce toata lumea era inebunita dupa Divergent si am regretat faptul ca nu am citit-o mai devreme.
Am fost atat de nerabdatoare sa aflu ce se mai intampla in continuare incat mi-am precomandat volumul doi al seriei numit ”Insurgent” (in curand recenzia) imediat dupa ce am terminat de citit Divergent.


Daca vrei sa stii in ce factiune te-ai potrivi poti sa faci un test aici. Mie mi-a iesit Neinfricarea :))

Melodie asociata:


Recomand “Divergent” pentru ca este o carte plina de actiune, de intamplari neasteptate si cu o poveste de dragoste pe care cu siguranta o vei indragi.
Carte a o puteti comanda online de aici sau aici.

Sapte cuvinte

Am realizat aceasta postare in cadrul concursului "Postarilor de iarna" organizat de blogul Love for books.
Mi-a fost destul de greu sa aleg doar sapte cuvinte prin care sa spun ce inseamna iarna pentru mine.

Zapada. Craciun. Magie. Bucurie. Sanie. Ceai. Cadouri.


luni, 24 decembrie 2012

Craciun fericit! :*


Va doresc un Craciun fericit alaturi de cei dragi!
 Fie ca Mosul sa va aduca tot ce va doriti: sanatate, fericire si mai ales muuulte carti! :D

duminică, 23 decembrie 2012

Familia


“Familia este o franghie ale carei noduri nu se desfac niciodata.”

Pentru mine familia inseamna
Iubire
Protectie
Sinceritate
Intelegere
Respect
Incredere
Echilibru
Prietenie
Motivatie
Ajutor

Familia este alcatuita din persoanele care te vor iubi indiferent de ce vei face, care te sprijina neconditionat, care nu te judeca si te accepta asa cum esti. Familia iti ofera dragoste si iti permite sa fi tu insuti. Pentru mine familia este foarte importanta, ca un puzzle compus din persoanele la care tin. Familia nu inseamna doar mama si tata, inseamna bunici, veisori, matusi, unchi, prieteni adevarati.

Cu cateva zile inainte de Craciun mergem sa cumparam bradul si il ajut pe tata sa puna instalatia de lumini in curte.Impreuna cu mama si sora mea facem prajituri,fursecuri si pregatim meniul pentru masa de Craciun. In seara de Ajun, obisnuim sa stam in jurul bradului, langa soba, sa bem ceai cald si sa ascultam colinde.

In prima zi de Craciun, mergem la bunici sa ne luam cadourile,mergem la biserica.  Seara ne adunam cu toti la masa festiva,iar apoi vizionam filmul Home Alone, care a devenit o traditie pentru noi. A doua zi de Craciun este ziua vizitelor, ceea ce inseamna cadouri peste cadouri!!!

Chiar daca mai exista certuri si nu ma inteleg tot timpul cu parintii si sora mea, nu as vrea sa ma trezesc singura in ziua de Craciun la fel ca si Kevin.

“Familia este aceea care face omul sa treaca de la egoism la altruism.”


Postare realizata in cadrul concursului "Postarile de iarna".

SECRETE, MINCIUNI ŞI CONSECINŢELE LOR MORTALE

DOUĂ ADEVĂRURI ŞI O MINCIUNĂ, volumul 3 din seria JOCUL MINCIUNII de Sara Shepard

CUM TE-AI SIMŢI DACĂ ÎNTREAGA TA VIAŢĂ AR FI O MINCIUNĂ?


CE-AI FACE DACĂ N-AI ŞTI ÎN CINE SĂ AI ÎNCREDERE?

CÂT DE ADÂNC AI SĂPA CA SĂ DESCOPERI ADEVĂRUL?


Povestea Emmei şi a lui Sutton a ajuns la runda a treia, cu un nou slalom printre indicii şi piste false. De data aceasta, în rolul de suspect al zilei se află Thayer, fratele fugar al prietenei lor Madeline. Acesta a dispărut înaintea lui Sutton, şi umblă vorba că cei doi erau implicaţi în nişte ltreburi dubioase. Dar acum Thayer a reapărut – viu şi nevătămat! – , iar Emma are o sarcină grea: să-şi dea seama dacă el e doar un iubit care suferă, sau un fost iubit care se pregăteşte să dezvăluie secretul Emmei, punând astfel capăt periculosului ei joc.

Cel de-al treilea capitol din Jocul Minciunii adânceşte misterul, în acelaşi timp dezvăluind ceva mai mult din amintirile lui Sutton, pe măsură ce Emma descoperă alte şi alte indicii. Şi devine clar că deşi Thayer este marele suspect pe lista Emmei, el reprezintă şi marea dragoste a lui Sutton.

Din nou avem de-a face cu o mulţime de drame şi mistere ─ de la ciudata legătură între gemene, inimi frânte şi secrete tulburătoare, până la farse din Jocul Minciunii, vizite la închisoare, rivalitate între surori, întâlniri romantice pe terenul de tenis, petreceri şi probleme de familie.

Pe scurt, SUSPANS şi ADRENALINĂ!

ADEVĂR SAU MINCIUNĂ?


Pentru cele mai proaspete bârfe, noutăţi şi secrete, vizitaţi site-ul www.lyinggame.com

Serialul de televiziune ce are la bază această serie, produs de Pratt Enterprises, Alloy Entertainment şi Warner Horizon Television pentru canalul ABC Family, îşi va lansa cel de-al doilea sezon în Statele Unite pe 8 ianuarie 2013! Să sperâm că serialul va ajunge şi în România! Puţin lobby pe la televiziunile noastre nu ar strica! Ce ziceţi J?

Cartea are 288 de pagini, formatul 13 x 20 cm, ediţia este cartonată, iar preţul de listă – 39.90 lei. La precomandă, veţi beneficia de 25% reducere şi transport gratuit.

Sursa

vineri, 21 decembrie 2012

Concurs pe "My bookish world"

Am gasit un super concurs pe blogul "My bookish world" cu premii foarte dragutee <3

Cartile puse la bataie sunt: 

 Visatoare de Claudia Gray

Trezita in zori de zi de C.C. Hunter

Maximum ride Scoala s-a termntat pe veci! de James Patterson

Supranatural de Kiersten White

Insurgent de Veronica Roth

Nopti de patima de J.R.Ward

La jumatatea drumului spre mormant de Janiene Frost

duminică, 9 decembrie 2012

Let it snow..


    Zapada e unul dintre motivele pentru care abia astept sa vina iarna. Imi place sa stau la geam cu o cana de ciocolata calda in mana si sa privesc  cum fulgii de nea cad lin acoperind pamantul cu un strat alb si pufos de zapada.  Chiar daca viata unui fulg de nea e scurta, ei aduc in sufletul nostru bucurie, si se sting cu “zambetul pe buze” pentru ca stiu ca au facut o persoana fericita.  
    Cand eram mica, in fiecare iarna ma trezeam dimineata devreme si fugeam la geam sa vad daca ninge. Tin minte ca ma bucuram atat de mult cand totul in jur era alb <3 Abia asteptam prima zapada si eram atat de entuziasmata cand incepea sa ninga, as fi stat si 24 din 24 de ore pe zi afara jucandu-ma in zapada daca m-ar fi lasat mama :)).

10 lucruri pe care trebuie sa le faci cand afara ninge:
1.   Iesi afara si bucurate de zapada! Ce poate fi mai distractiv decat o bataie cu zapada impreuna cu prietenii?!
2.   Fa ingerasi in zapadaaa <3
3.  Fa-ti o multime de poze in zapada. Peste ani si ani, cand o sa ai 70 de ani si o sa privesti pozele, o sa zambesti si o sa-ti aduci aminte de acele clipe magice.
4. Uita-te la un film de Craciun
5. Stai in pat, sub o plapuma si citeste o carte (Daca ai pofta de ras iti recomand Regina gafelor!)
6. Bea o cana de ceai/cappuccion/ciocolata calda  
7. Fa un omulet de zapada!
8. Asculta melodii de Craciun
9. Joaca Remi impreuna cu familia
10.   Da-te cu sania! :D

Postare realizata pentru concursul Postarile de iarna.


marți, 4 decembrie 2012

Vesti bune!

Vesti bune pentru fani seriillor Vampirii din Morganville, Cele noua vieti ale lui Chloe King si Sange Albastru!  In prima parte a anului 2013 editura Leda va publica continuarile seriilor voastre favorite!
Dovada o aveti aici:


Goodbye autumn. Welcome winter!


Sunt foarte fericita ca insfasit a venit iarnaaa! [Ieeeei] In ultimul timp am fost ocupata cu scoala: teste, teze(bine ca nu dau teza din mate), mariri de medie pe ultima suta de metrii.. . Cu toate astea pe cap mi-am facut timp si am terminat de citit Misterul trenului albastru de Agatha Christie si m-am apucat de Divergent pe care am terminat-o in cateva zile :D:D Astazi am fost la biblioteca si am gasit...Naluca si Naucul de Stacey Kade, pe langa asta am mai luat si Privilegiul si Sunt aiurita si se ia! Abia astept sa le citesc (o sa pun si recenziile cat de curand pe blog).

Mai sunt doar 20 de zile pana la Craciun! Va vine sa credeti? Mie nu! Parca ieri era 17 septembire, prima zi de scoala si visam la vacanta de iarna, la zapada, la cadouri etc. Nici nu m-am gandit ce cadouri o sa cumpar familiei de Craciun, cred ca o sa le iau ceva micut, simbolic: un Mos Craciun sau un globulet dragut.

Ce ati zice daca as face cateva concursuri cu carti in format ebook? V-ar placea?

sâmbătă, 1 decembrie 2012

Things I love about winter!