miercuri, 5 septembrie 2012

Cosmopolis in curand la Polirom

Cosmopolis de Don DeLillo, ecranizat recent de David Cronenberg, in curs de aparitie la Polirom

Al 13-lea roman al lui Don DeLillo, Cosmopolis, recent ecranizat în regia lui David Cronenberg, cu Robert Pattinson, Juliette Binoche, Sarah Gadon şi Paul Giamatti în rolurile principale, va apărea în colecţia „Biblioteca Polirom” (coordonator Bogdan Alexandru-Stănescu), traducere din limba engleză de Veronica D. Niculescu.

Cosmopolis redă o zi din viaţa miliardarului Eric Packer, un tînăr de 28 de ani care crede că are toată lumea la picioare, pînă la proba contrarie. Îl însoţim într-o zi aparent banală de aprilie, prin Manhattanul secolului XXI. Miliardarul este surprins în timpul unei odisee mai puţin obişnuite, a cărei finalitate nu este Ithaca, ci o simplă şedinţă de tuns. Închis în limuzina sa luxoasă, Packer încearcă să străbată un oraş blocat de vizita preşedintelui, de înmormîntarea unui celebru rapper şi de o demonstraţie antiglobalizare. Ba mai mult, bodyguarzii săi cred că miliardarul ar putea fi ţinta unui atentat. Romanul este un adevărat studiu despre dispariţia afecţiunii, despre cinismul societăţii contemporane, o disecţie brutală a visului american.

Aflat constant pe lista premiului Nobel pentru Lliteratură, Don DeLillo (n. 1936) este un scriitor exponenţial al postmodernismului american şi unul dintre marii romancieri de peste Ocean, alături de Philip Roth şi Cormac McCarthy.

Carte recomandată de Filmreporter.ro

DeLillo este autorul a paisprezece romane, printre care celebrele Zgomotul alb, Mao II şi Point Omega. Este cîştigător al National Book Award, al PEN/Faulkner Award for Fiction şi al Jerusalem Prize. În 2006, Underworld a fost numit de New York Times Book Review unul dintre cele mai bune romane ale ultimilor douăzeci şi cinci de ani.

Sursa

1 comentarii:

rosia_lady spunea...

Jane Austen week pe blogul meu , detalii aici http://romanceofpages.blogspot.ro/2012/09/saptamana-jane-austen.html

Trimiteți un comentariu