vineri, 28 decembrie 2012

Divergent - Veronica Roth (recenzie)


Subiectul pe scurt
Tris locuieste intr-o societate in care oamenii sunt impartiti in cinci factiuni diferite: abnegatie (cei altruisti), eruditie (cei inteligenti), candoare (cei sinceri), neinfricare (cei curajosi), prietenie (cei pasnici).
La 16 ani, tinerii sunt fortati sa isi aleaga factiunea in care ei vor sa locuiasca. Ei au de ales intre a-si parasi familia si sa-si aleaga alta faciune sau sa ramana alaturi de ei in factiunea in care s-au nascut.
Cu cateva zile inainte de ziua initierii, Tris da un test menit sa o ajute pentru a face alegerea corecta, insa rezultatul testului este unul neclar: abnegatie, eruditie si neinfricare. La Ceremonia Alegerii, Beatrice face o alegere la care nimeni nu s-ar fi asteptat. Ea alege Neinfricarea.


Parerea mea

La inceput am fost sceptica in privinta cartii. Nu stiam de ce toata lumea e inebunita dupa Divergent pentru ca pe mine descrierea nu ma dadea pe spate. Pe toate blogurile pe care intram se vorbea despre cat de buna e seria bla bla. Am citit prologul si primul capitol online si m-am gandit ca ar trebui sa-I dau cartii o sansa si ma bucur nespus de mult ca am facut asta. Dupa primele pagini citite mi-am dat seama de ce toata lumea era inebunita dupa Divergent si am regretat faptul ca nu am citit-o mai devreme.
Am fost atat de nerabdatoare sa aflu ce se mai intampla in continuare incat mi-am precomandat volumul doi al seriei numit ”Insurgent” (in curand recenzia) imediat dupa ce am terminat de citit Divergent.


Daca vrei sa stii in ce factiune te-ai potrivi poti sa faci un test aici. Mie mi-a iesit Neinfricarea :))

Melodie asociata:


Recomand “Divergent” pentru ca este o carte plina de actiune, de intamplari neasteptate si cu o poveste de dragoste pe care cu siguranta o vei indragi.
Carte a o puteti comanda online de aici sau aici.

9 comentarii:

Diamond Goddess a.k.a. Smooth Cash spunea...

Mie mi-a ieşit erudiţia, damn it :)) Divergent e favorita mea şi mă bucur că ţi-a plăcut :*

Ale Criss spunea...

Si eu eram cam sceptica in legatura cu Divergent, dar mi-a placut foarte mult. Abia am terminat Insurgent si mi-a placut si mai mult.

MonicaE spunea...

Si mie mi-a iesit tot Neinfricarea :D si pe buna dreptate ^^
Ei bine, ne asemanam in mai multe randuri - si eu am luat cartea la citit numai pentru ca am citit pe atatea si atatea bloguri ca "mama-mama e geniala!" o.o si am gasit-o la biblioteca publica odata si am luat-o. Si pana aici mi-a fost :)) Am indragit-o inca de la primele pagini. Plus ca eu am o fixatie pentru copertele frumoase - nu citesc o carte daca nu are coperta frumoasa :)) Si asta o are misto, misto :D Apoi, mi-am cumparat volumul doi si l-am ras in 2 zile :D Astept sa fac rost de bani sa asez si primul volum in biblioteca si apoi pe al treilea <3

meduza spunea...

E o carte super tare. N-am avut niciun dubiu, si ma bucur ca mi-am cumparat-o pe asta, si nu Nascuta la miezul noptii cum aveam de gand :D Draguta recenzie, eu cand am terminat-o aveam doar Four in cap :))

natașa spunea...

Eu sunt din candooare! B-)
*Candor 4ever! *
Așa, deci, ador recenzia! Și eu am citit cartea fără să văd nicăieri nimic despre ea. Am luat-o doar din magazin cu pretextul că nu mai cumpărasem nimic de mult și BAM, s-a făcut magie! Și de atunci, sumtem suflete pereche. Right. Așa a fost.

Unknown spunea...

Aceasi parere am avut-o si eu la inceput, acum imi place. Imi place ca ai pus si testul sa vedem in ce categorie suntem, il fac si eu ca sunt tare curioasa.

Alexandra C spunea...

Și eu eram sceptică privind cartea asta. Dar după primele pagini mi-am dat seama cât de minunată e. Uh, ce mă enervează că nu merge site-ul. Am căutat și pe google și tot nu m-a lăsat >.< În fine. Îmi place mult de tot cum scrie Veronica și cred că ultimul volum mă va da pe spate, la fel ca și filmul.

horade spunea...

Am citit cartea si desi nu ma asteptam sa fiu incantat de ea, pana la urma povestea tulburatoare a lui Tris si prietenilor sai din aceea cruda lume distopica, mi-a schimbat viziunea si a nascut in mine un sentiment pozitiv la adresa sa.

Anonim spunea...

Si eu ador ambele volume iar acum il citesc pe cel de al 3-lea si e minunat

Trimiteți un comentariu