sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Recenzie Cum sa scap de Matthew - Jane Fallon


       Daca va doriti o carte usor de citit, dar care sa va aduca buna dispozitie,  ei bine ''Cum sa scap de Matthew''  este alegerea perfecta. Cartea prezinta viata lui Helen , o femeie  ajunsa la varsta de 35 de ani, moment in care aceasta realizeaza ca are ultima sansa sa isi gaseasca barbatul potrivit si sa isi intemeieze o familie .
      Norocul ii surade in momentul in care il intalneste pe Matthew, '' seful ei , desigur, un barbat cu 20 de ani  mai in varsta decat ea'' , un barbat  increzator in sine si cu destul de mult succes.  Totul pare perfect , dar Matthew este un barbat insurat , are o sotie iubitoare si doua fete de care este mandru . Barbatul este pus sa aleaga intre amanta sa Helen si sotia sa Sophie , femeia cu care si-a petrecut ani din viata.
      Atras de ispita , Matthew isi paraseste familia si se muta impreuna cu amanta sa . Dar lucrurile vor lua o intorsatura drastica in momentul in care Helen isi da seama ca barbatul cu care urma sa isi petreaca viata nu este cu adevarat marea sa iubire . Cartea prezinta peripetiile acesteia in incercarea de a scapa de Matthew si chiar si cele mai banale intamplari fac parte din  ''aventura'' in care porneste .  Cele doua rivale vor ajunge prietene si isi vor impartasi secrete din viata personala .
       Isi va gasi Helen barbatul potrivit si va reusi sa repare  prietenia si familia pe care a distrus-o ? Toate acestea le veti afla citind cartea '' Cum sa scap de Matthw'', de Jane Fallon .

     Parerea mea : Mie imi plac foarte mult cartile din colectia ''Chic'' . Cartea mi-a placut foarte mult , si m-am simtit foarte apropiata de Helen , personajul principal deoarece îi sunt prezentate gandurile si sentimentele , ceea ce m-a facut sa inteleg mult mai bine cartea . Imi place de asemenea ca momentele amuzante  nu lipsesc si ma aseaman cu personajul principal in astfel de situatii . Eu va recomand sa cititi cartea deoarece este foarte amuzanta dar arata si sentimentele unei femei singure, trecute de 30 de ani .
 
       '' Ce faci daca Matthew , amantul tau secret din ultimii patru ani , se decide, in sfarsit, sa-si paraseasca sotia, pe Sophie ( si pe cele doua fiice ale lor) si sa se mute in apartamentul tau , exact atunci cand tu ai inceput sa te gandesti ca , de fapt , nu-l mai vrei . ''

    Planul B
  - In mod accidental , dar cu intentie, intalneste-te cu sotia lui , Sophie
  - Impiedica-te  si cazi pe trotuar ( accidental) , in fata biroului ei , astfel incat femeia este obligata sa te primeasca inauntru si sa se asigure ca esti in regula
  - Da-ti un nume si o identitate falsa
  - Imprieteneste-te cu Sophie
  - Saruta-te cu fiul lui Matthew ( care , apropo, e de aceiasi varsta cu tine . Nu esti pedofila )
  - Imprineteneste-te cu copii lui Matthew . Fara succes
  - Priveste cum intregul tau plan se duce triumfal pe apa sambetei

 P.S. Cum vi s-a parut prima mea recenzie ? :)

1 comentarii:

Ralu spunea...

Pare o carte amuzantă şi relaxantă. Nu am citit nimic din colecţia Chic, însă m-ar tenta să-i dau o şansă. :)

Trimiteți un comentariu