sâmbătă, 14 aprilie 2012

Leapsa de Paste

Cu ocazia sarbatorilor de Paste, vreau sa va transmit un calduros "Paste Fericit" alaturi de cei dragi, fie ca toate dorintele sa vi se implineasca.
La voi cum e vremea? La mine ploua... sper sa fie mult soare maine ca se ne putem bucura de aceste zile minunate de sarbatoare.


Am preluat o leapsa de pe blogul Walking on letters, si o dau mai departe tuturor celor care nu o au :).

1. Un banc cu iepurasul.
În pădure, iepuraşul îl întâlneşte pe urs.
- Ursule, hai să te plimb cu motocicleta!
- Bine!
Pornesc ei şi, în curând, ajung la o viteză de 80 km la oră.
- Nu ţi-e frică ursule?
- Nu! De ce să-mi fie frică?
0 sută de kilometri la oră.
- Tot nu ţi-e frică ursule?
- Nu' De ce să-mi fie frică?
Cum mergeau ei, iepuraşul văzu că se apropiau de prăpastie.
- Tot nu ţi-e frică, ursule?
- Nu!
- Mie îmi este că nu ajung cu piciorul la frână.


2. Eu am o traditie in familie de Paste, fiecare isi alege cate un ao pe care il cocneste, iar daca nu se sparge, il pastreaza si mai da un cioc cu el. Astfel, la final ramane un singur ou invingator. E un fel de concurs. Voi ati facut vreodata asta?
Si familia mea are traditia asta. De mica stiu ca faceam "un concurs" de ciocanit oua, si spre surprinderea mea castig aproape de fiecare data :)).

3. Mie nu prea imi plac ouale, dau cioc, le sparg, si le las sa le manance altcineva. Voi mancati toate ouale pe care le ciocaniti?
Imi plac ouale, dar nu le pot manca pe toate pe care le ciocanesc. De obicei le manac, dar daca nu mai pot le dau altcuiva.

4. La noi e traditia sa iti cumperi haine noi pe care sa le imbraci in prima zi de Paste. Altii au adoptat traditia cu daruirea cadourilor de iepurasi. Voi pe care din ele o tineti?
La noi sunt ambele traditii. Cand eram micuta stiu ca asteptam cu nerabdare sa vina Pastele ca sa-mi cumpar haine si sa primesc cadouri de la iepurasi, ba chiar imi faceam cuibul cu vreo 5 zile inainte de Paste.

5. Mergeti sa luati lumina in noaptea de Inviere?
Nu am fost in fiecare an la biserica in noaptea de Inviere, dar anul asta merg cu familia.

6. Eu anul asta am impartit: stau noaptea de Inviere cu prietenii si a in prima zi de Paste cu familia. Voi cu cine va petreceti sarbatorile?
Si in noaptea de Inviere si in prima zi de Paste stau cu familia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu